Valge ümar maheriis
Valget ümarat riisi hinnatakse selle pehme ja kleepuva tekstuuri tõttu, seega sobib see suurepäraselt roogade jaoks alates sushist ja riisipallidest kuni kreemjate risotode ja magustoitudeni. Erinevalt pikateralisest riisist, mis jääb sõmer, kleepub ümar riis kokku ja säilitab hästi oma maitse. Toiteväärtuselt on see head energiat andev kiiresti seeditavate süsivesikute allikas.
Valget ümarat riisi on lihtne valmistada: pesta riisi, kuni vesi muutub selgeks. Nii eemaldub ka liigne tärklis. seejärel keeta/ aurutada kiirkeetjas või potis vahekorras 1:1,25 (vesi ja riis) umbes 15-20 minutit. Seda mitmekülgset riisi saab maitsestada äädikaga sushi jaoks, vürtsitada soolaste roogade jaoks või magustada taimse joogi ja/ või magusainetega, muutes selle köögis toekaks ja mitmekülgseks valikuks.