

Mahe vürtsisegu “Garam Masala”
Alates 2.38€
Mahe vürtsisegu “Garam Masala”
Sõna-sõnalt tähendab Garam Masala “kuumad vürtsid”, sest see erinevatel vürtsidel põhinev segu soojendab keha. Garam masala on traditsiooniline India vürtsisegu, mis mitte ainult ei lisa roogadele maitset, vaid on ka kasulik tervisele. See parandab seedimist, kiirendab ainevahetust ja suurendab immuunsust tänu sellistele koostisosadele nagu nelk, kaneel ja kardemon, mis on rikkad antioksüdantide ja põletikuvastaste ainete poolest. Soojendavad omadused aitavad parandada vereringet ja hoida keha soojas külmal aastaajal.
Garam masala on mitmekülgne maitseaine, mis sobib hästi karridesse, suppidesse, marinaadidesse, hautistesse või riisiroogadesse. See vürts on nii maitse poolest suurepärane kui ka soodne tervisele.
Retsept – Riis köögiviljadega
Pesta 1 tass riisi, nõrutada sõelal.
Kuumutada potis veidi õli, lisa hakitud sibul ja küüslauk, praadida kergelt läbi.
Lisada 2 tassi peeneks hakitud köögivilju (paprika, porgand, lillkapsas) ja praadida neid segades 4-5 minutit.
Lisada 1 tl Garam masalat, segada läbi ja praadida veel minut aega.
Lisada riis ja segada uuesti.
Lisada 2 tassi vett, 1 tl soola, segada uuesti ja lasta keema tõusta.
Alandada kuumust ja küpsetada veel 10-15 minutit (olenevalt riisi liigist), kuni riis imab kogu vee endasse ning muutub pehmeks ja kohevaks.
Sobib maitsestamiseks roheliste herneste või sidruniviiludega.
Head isu!
Koriander*, köömned*, kaneel*, kardemon*, must pipar*, loorberileht*, nelk*, tähtaniis*
* mahekoostisosa
-
Hoida kuivas ja jahedas kohas.