Täistera mahe toor-tatra jahu, peen jahvatus
MIKS ON TATAR ERILINE? Tatart peetakse üheks kõige kasulikumaks toidukultuuriks maa peal. Selles on rohkem mineraale kui enamikus teistes ristõielistes põllukultuurides. Tatar sisaldab palju kiudaineid, antioksüdante ja kõiki asendamatuid aminohappeid.
KASU ORGANISMILE. Roheline tatar on väga tervislik ja toitev toode. Oma bioloogilise väärtuse, kvaliteedi ja toitumise poolest on tatravalk võrdne kanamunavalguga – kõige paremini tasakaalustatud ja väärtuslikum. Imenduvuse poolest on see lähedane kaunviljatoodete valkudele.
MINERAALIDE JA VITAMIINIDE ALLIKAS. Tatar sisaldab palju vaske, rauda, mangaani, magneesiumi, fosforit, vitamiine B3 ja B2, kaaliumi, tsinki, seleeni ja pantoteenhapet.
MITMEOTSTARBELINE KASUTUS. Kasutage kooritud tatra jahu nagu muud tavalist jahu. See on toitev, kergesti seeditav ja meeldiva maitsega. Sobib kasutamiseks erinevates küpsetistes ja pastades. Toodete rikastamiseks asenda osa tavalisest jahust tatrajahuga. See annab toodetele rohkem vitamiine, mineraale ja valke. Tatrapannkoogid on Prantsusmaal väga populaarne roog ja Itaalias valmistatakse tatrajahust traditsioonilist Pizzoccheri pastat.
TERVISLIK TOODE. Tatras sisalduvad kiudained eralduvad pika aja jooksul ning annavad võrreldes nisu või kaeraga pikemaks ajaks täiskõhutunde. Tatar on madalama glükeemilise indeksiga, mis ei põhjusta suuri veresuhkru taseme kõikumisi.
Valmistamisviis: kasutada tavalise jahu asemel või asendada osa tavalisest jahust tatrajahuga. Sobib kookide, küpsiste, pannkookide, pasta ja smuutide jaoks.