Vitamiinid ja mineraalid: Odrakruupides on palju süsivesikuid ja mineraalaineid – magneesiumi, fosforit, kaaliumit, kaltsiumi. Pärast odra omaduste uurimist leidsid teadlased, et see sisaldab peaaegu kõiki bioloogiliselt aktiivseid toitaineid, mida inimorganism vajab.
Mitmekülgne: Vesi, milles odrakruupi on leotatud, sisaldab rikkalikult gordetsiini, looduslikku antibiootikumi, mis ravib naha seenhaigusi. See vesi parandab ka rögaeritust, toniseerib, stimuleerib rinnaga toitvatel naistel piima tootmist ja mõjub positiivselt maksale.
Kiudaineallikas: Oder on kõrge kiudainesisaldusega. Kiudained toetavad seedesüsteemi nõuetekohast toimimist ja aitavad reguleerida soolestiku funktsioone. Inimese soolestik ei seedi kiudaineid, mistõttu kogub see läbi soolestiku reisides toidujäägid ja muud ebavajalikud ained kokku ning viib need organismist välja. Kiudainerikkaid teravilju võib nimetada keha puhastajateks!
Toitumine: Tänu suurele kiudainete ja süsivesikute sisaldusele annavad odrakruubist valmistatud road pikemaks ajaks küllastustunde. Sel põhjusel on see teravili väga soovitatav inimestele, kes kipuvad kaalus juurde võtma, või inimestele, kes soovivad oma kehakaalu reguleerida.
Universaalne: Odrakruubil on mahe, loomulik maitse, mistõttu on see väga mitmekülgne toitaine. Valmista neist erinevaid putrusid, maitsesta ja rikasta salateid, suppe, hautisi. Odrakruubist saab valmistada ka imehead lisandit või küpsetada odrakruubi pihve.
Valmistamisviis: Enne keetmist tuleks odrakruupe 1-3 tundi leotada. Keeda kruupe pärast topeltkoguse vee lisamist umbes 20 minutit.