Mahesoja helbed
Sojahelbed on väga toitev ja mitmekülgne koostisosa, mis on rikas valkude, kiudainete ja oluliste toitainete poolest. Sojahelbed sobivad ideaalselt taimetoitlastele, veganitele ja neile, kes otsivad tervislikku alternatiivi loomsetele toodetele. Need võivad parandada seedimist, aidata reguleerida veresuhkrut ja sisaldavad vähe küllastunud rasvu. Sojahelbeid saab kasutada kuiva hommikusöögi koostisosana, smuutides ja müslis, taigna koostisosana küpsistes ja leivas või paksendajana suppides ja hautistes. Need sobivad suurepäraselt ka krõmpsuva suupistena röstituna või lihaasendajana veganroogades nagu burgerid, kotletid ja lihapallid.
Enne kasutamist tuleb neid töödelda. Leotada sojahelbeid kuumas köögiviljapuljongis umbes 10 minutit. Nõrutada (parim on kergelt vajutada), seejärel valmistada vastavalt soovile: küpsetada, marineerida, praadida või hautada koos köögiviljadega.