Sarapuupähklid kasvavad sarapuul (Corylo avellana). Neid kasvatatakse peamiselt Türgis, Itaalias, Hispaanias ja USA-s. Sarnaselt teistele pähklitele on ka sarapuupähklid toitainerikkad, sisaldavad palju valku, rasva, vitamiine ja mineraalaineid. Sarapuupähklid on magusa maitsega ja neid võib süüa toorelt, röstitult või pastaks jahvatada.
Walnuts.lt ütleb sarapuupähklite tervisele kasulikkuse kohta järgmist:
Sarapuupähklid sisaldavad ainulaadset valgu ja E-vitamiini kombinatsiooni, mis tugevdab lihaseid, mistõttu neid soovitatakse inimestele, kes teevad rasket füüsilist tööd.
Nad on rikkad B6-vitamiini poolest, mis on ensümaatiliste protsesside, immuunsüsteemi ja valkude ainevahetuse oluline tegur.
Metspähklid on ka E-vitamiini allikad. E-vitamiin on oluline antioksüdant, mis kaitseb vähirakkude moodustumise eest.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.