Maheda maitse ja pehme kreemja tekstuuriga krõmpsuvad makadaamiapähklid on ideaalne tervislik vahepala. Makadaamiapähklid on oluline B-vitamiinide ja erinevate mineraalide allikas. Nagu paljud teised pähklid, on ka need toitainetest pakatavad. Need toetavad paremat seedimist, südame tervist, kehakaalu reguleerimist ja veresuhkru kontrolli.
Makadaamiapähklite kasulikkusest tervisele Walnuts.lt järgi:
Võrreldes teiste pähklitega (nagu mandlid ja india pähklid), on makadaamia pähklites palju rasva ja vähe valku. Pähkli tuum koosneb kuni 80% ulatuses kergesti omastatavatest taimset päritolu rasvadest, mis on tervisele ülimalt kasulikud;
Mõned pähklid päevas alandab oluliselt vere kolesteroolisisaldust ja kaitseb südamehaiguste eest ning peotäis neid pähkleid päevas võib alandada vere üldkolesterooli taset enam kui 9,4 protsenti ja halva kolesterooli (LDL) taset ligi 9 protsenti;
Makadaamiapähklid on suurepärane B1-vitamiini allikas, mis on oluline süsivesikute ja glükoosi ainevahetuses, osaleb närvisüsteemi taastamises, suurendab mao motoorikat ja parandab söögiisu;
Makadaamiapähklid on suurepärane mangaani allikas, mis on rakkude jaoks hädavajalik. Samuti aitab mangaan organismil omastada B1-vitamiini, rauda ja vaske, seetõttu sõltub sellest vere tootmine. Lisaks aitab mangaan maksal vabaneda kõikvõimalikest ohtlikest ainetest, mõjutab hemoglobiini teket, hoiab veres optimaalset kolesteroolitaset;
Soovitatav artriidi korral.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.