Mahe maisitang (polenta) sobib putrude, kotletite, hautiste, aga ka traditsioonilise Itaalia pudru polenta valmistamiseks. Maisitang on suurepärane kiudainete allikas. Gluteenivaba.
Maisiseemnetest saadud maisitangust valmistatakse kuulsat Itaalia polentat ehk Rumeenia mamaligat, mis on maitselt magus. See sobib hommikusöögiks koos kuivatatud puuviljadega. Samas pearoogadeks valmistatakse see soolaselt. Maisitang sobib kasutamiseks ka suppide ja kastmete paksendajana ning jahuks jahvatades valmistatakse sellest ka kooke, pudingeid ja pirukaid.
Maisipuder (4 inimesele) vala 250 g maisitangu 1,5 l keevasse vette. Keeda segades madalal temperatuuril 2 min. Kata kaanega ja lase 5 minutit seista. Soolase pudru hulka võib segada 100 g riivitud veganjuustu. Kui soovid magusat putru, võid seda vee asemel keeta taimse joogiga. Pärast keetmist magusta datlite või valitud magusainetega ning lisa sulatatud taimevõid või maheõli.