Kookoskreem ekstraheeritakse kookospähkli vilja sees olevast valgest viljalihast. Sellel on paks konsistents ja kreemjas tekstuur. Sageli aetakse seda segi kookosveega, mida leidub küpsetes kookospähklites. Kookoskreemi ei leidu looduslikult. See saadakse kookospähklite valge massi segamisel veega. Tavaliselt tehakse seda vahekorras 1:1. Kui võrrelda kookosvett kookoskreemiga, siis viimane on oluliselt kaloririkkam ja toitvam. Suurepärase maitse ja kalorisisalduse tõttu kasutatakse kookoskreemi suppide, kastmete ja magustoitude valmistamisel. Eriti populaarne Aasia roogade valmistamisel.
Kasuta kookoskreemi maitseainena: Lisades paar teelusikatäit orgaanilisele araabika oakohvile. Sa naudid mitte ainult maitsvat, vaid ka toitvat jooki. Lisades vahustatud piimakokteilile lusikatäie kookoskoort, saad rikkaliku ja aromaatse joogi. Peale paari lusikatäit värsketele või külmutatud marjadele peale kallamist saad erakordse magustoidu. Pärast suvalise pudru maitsestamist lusikatäie kookoskreemiga, naudid tervislikku hommikusööki, mida armastavad ka lapsed.
Kookoskoore kalorisisaldust ei tasu karta, sest suurema osa rasvast moodustab hea MTC rasv. Teadlased esitavad tõendeid selle kohta, et kookoskoores leiduv MTC õli ei ole mitte ülekaalulisuse põhjuseks, vaid aitab isegi kaalu kontrolli all hoida: – Võrreldes teiste rasvadega vähendab MTC õli söögiisu; – Tootes sisalduvad looduslikud dekaan- ja oktaanhapped kiirendavad ainevahetust ja põletavad soovimatut rasva. Kookoskreemis sisalduv õli normaliseerib kolesterooli ja triglütseriidide taset. Kookoskreemis sisalduv rasv vähendab tõhusalt põletikunähte ja erinevaid turseid. Uuringud on näidanud, et kookoskreem aitab vähendada maohaavandite sümptomeid ning on üsna tõhus infektsioone põhjustavate viiruste ja bakterite vastu võitlemisel.
Netokogus: 400ml