Kookoshelbed on maitsvad ja toitainerikkad. Nad on tervislikud rasva-, kiudaine-, raua- ja valguallikad, nii et neid võib mõõdukalt nautida peaaegu süümepiinadeta. Kookose maitse sobib hästi erinevate toitudega, sealhulgas küpsised, puuviljad, jogurt, koogid ja isegi krevetid, supid ja karrid. Tass kookoshelbeid sisaldab umbes 33 grammi rasva ja 40 grammi suhkrut.
Iga tass kookoshelbeid sisaldab neli grammi kiudaineid ja American Heart Associationi andmetel on üldine soovitus 25 grammi päevas. Kiudained on tervisele olulised, sest soodustavad normaalset roojamist ja seedimist, eemaldades seeläbi kehast mürke. Hea kiudainete allikas aitab teil tunda täiskõhutunnet, mis vähendab kalduvust näksida või teha ebatervislikke toiduvalikuid.
Kookoshelbed saadakse kookospähkli viljast. Seda nimetatakse tegelikult “muu valge liha”. Kuna inimesed muutuvad üha enam terviseteadlikumaks ning lähevad üle taime- ja vegantoidule, otsivad nad toiduaineid, mis oleksid head valgualternatiivid. Kookospähkel on üks neist taimsetest toitudest. Seitsmeteistkümne asendamatu aminohappe poolest, mida leidub peamiselt loomsetes valkudes ja mis vastutavad sidekoe, maksa ja lihaste tervise säilitamise eest, on kookospähkel kiiresti muutumas valitud valguks.
Rauda sisaldavate kookoshelveste tarbimine annab energiat ja säilitab lihaste optimaalset verevoolu.
Tsink on tugeva ja normaalselt toimiva immuunsüsteemi oluline komponent. Samuti mängib see olulist rolli teie haistmis-, maitse- ja nägemisvõimes.