Kakaomass sobib suurepäraselt vegan magustoitudesse, magusatesse küpsetistesse, kodusesse šokolaadi või kõige maitsvamasse kuuma kakaosse ja šokolaadi.
Kakaomass on valmistatud kakaoubadest, mis sisaldavad enam kui 300 toimeainet, sealhulgas fenüüli, etüülamiini ja serotoniini. Lõuna-Ameerika troopilises kliimas levinud Theobroma kakaopuud peavad maiade ja asteekide hõimud pühaks. Kakaooad on suurepärane “supertoit”, kuna need on rikkad mitmesuguste antioksüdantide ja teiste toitainete poolest. Peruu mahepõllumajanduses toodetud kakaooad sisaldavad 3 korda rohkem antioksüdante kui roheline tee. Kakaooad on rikkalik mineraalide allikas. Kaunadest käsitsi sorteeritud kõrgeima kvaliteediga rohelised oad valitakse välja ja kääritatakse, et vähendada nende loomulikku kibedust.
Kakao jaoks jahvata umbes 10 g kakaomassi. Keeda vesi ja lisa kakaomass. Sega käsitsi või elektrimikseriga kuni saad homogeense konsistentsi. Kui kakaol jääb magususest puudu, võib seda maitsestada taimse joogi või enda valitud magusainega.
Kuni 10 g – nõrk kakaojook, sobib igapäevaseks kasutamiseks
25-35 g – keskmise kangusega kakaojook
35 – 40 g – kange kakaojook, sobib kakaotseremooniateks
Kakao on antioksüdantide allikas – kaitseb keha vananemise eest
Kakao aitab reguleerida kolesterooli taset
Kakao aktiveerib vereringet ja ajutegevust
Kakao stimuleerib endorfiinide (õnnehormoonide) tootmist.
Kasutage kuni 10 g päevas. Enne kasutamist pidage nõu oma arstiga.