Adzuki oad sisaldavad suhteliselt palju valku ja kiudaineid, seega on neil madal glükeemiline indeks, mis tähendab, et nad vabastavad energiat (glükoosi kujul) vereringesse väga aeglaselt ja on kasulikud veresuhkru taseme stabiliseerimiseks. Kuigi oad on üsna valgurikkad, ei ole nad täisväärtuslikud omaette, seega tuleks neid süüa koos riisi, teravilja või muude köögiviljadega.
Need oad on väga rikkad foolhappe ja mangaani poolest ning sisaldavad ka piisavalt tiamiini, rauda, magneesiumi, fosforit, kaaliumit, tsinki, naatriumi ja vaske. Tänu segule nii hapet moodustavatest mineraalidest (fosfor) kui ka aluselistest mineraalidest (kaalium, magneesium, kaltsium, mangaan, naatrium ja raud) on neil organismile neutraalse pH toime. Ja loomulikult on need gluteenivabad.
Kuidas Adzuki ube valmistada?
Erinevalt teistest kuivatatud ubadest ei pea Adzuki ube enne keetmist leotama. Isegi leotamata valmivad need tavaliselt umbes 60 minutiga! Kui küpsetate kiirkeetjas, kulub selleks umbes 30 minutit. Adzuki ubade küpsetamisel saate valida nende lõpliku tekstuuri ja nende maitset täiustada, hautades neid maitseainetega, nagu sibul, purustatud küüslauguküüned, loorberilehed või mustad pipraterad.