Mahebulguri tang
Tõenäoliselt pole kõik bulgurist kuulnud. See on purustatud durum nisu, mis on suurepärane alternatiiv rafineeritud nisust valmistatud toodetele. Kuid see pole mitte ainult praktiline, vaid ka toitev alternatiiv: bulgur on mitmete vitamiinide ja mineraalainete allikas, mis uhkeldab ka suure kiudainesisaldusega. Valmistatud “bulgur” tangud on pähklise maitsega, kauem näritavad, toitainerikkamad kui riis või kuskuss, sisaldavad rohkem kiudaineid, valke, vitamiine ja mineraalaineid: sisaldavad palju kaltsiumi, fosforit, rauda.
Vala pestud bulguritang üle keedetud veega (1 klaasi tangu jaoks kulub 1½ klaasi vett) ja keeda pärast keema tõusmist tasasel tulel 10-12 minutit.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.