Kuldse lina seemneid hinnatakse kõrgelt nende tervist parandavate omaduste tõttu, eelkõige tänu nende rikkalikule oomega-3 rasvhapete, kiudainete ja lignaanide sisaldusele. Need komponendid aitavad kaasa südame tervise paranemisele, seedimise regulatsioonile ja potentsiaalsele vähiriski vähendamisele. Kuldsed linaseemned pakuvad ka rikkalikult antioksüdante, vitamiine ja mineraalaineid.
Kasutusvõimaluste osas on need äärmiselt mitmekülgsed: linaseemnejahu võib toiteväärtuse tõstmiseks lisada smuutidele, putrudele, küpsetistele ja hommikusöögihelvestele. Nende mahe pähkline maitse rikastab erinevaid roogasid. Oluline on võtta neid piisava koguse veega, et hõlbustada seedimist ja toitainete omastamist.
Linaseemnejahu sobib kastmete ja jookide paksendajaks.
Küpsetustaignale on soovitatav lisada 10-20% linaseemnejahu.
Kuna see jahu on väga vett-imav, tuleb retseptides vedeliku kogust vastavalt suurendada.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.