Toode on valmistatud söödavast merevetikast Kombu (Laminaria ochroleuca). Euroopa päritolu merevetikad on kuivatatud ja tükeldatud. Toores merevetikas dehüdreeritakse madalal temperatuuril.
Kombu vetikat kasutatakse traditsiooniliselt hautiste, suppide, riisi ja kastmete maitsestamiseks. Vetikal on paksendavad omadused, mis on eriti kastmete valmistamisel väga kasulikud.
Omadused:
– Joodiallikas
– Ilma lisatud suhkruta
– Madala rasvasisaldusega
– Magneesiumi- ja kaaliumiallikas
– Lõhn ja maitse: merevesi ja õrn suitsulõhn, jodeeritud maitse
– Välimus: kollakaspruun merevetikas. Vetikatel ilmneda võiv valge värvus pärineb sooladest, mis toimivad loodusliku säilitusainena.
– Tekstuur: lihane ja kergelt krõmpsuv
Umbes 50 mg kuivatatud kombu vetikat sisaldab 150 μg joodi. Soovitatav on kontrollida joodi kogust lõpptootes.
Sobib tarbimiseks kõigile välja arvatud imikud ja väikelapsed (1-3 aastased). Sobib nii veganitele kui ka taimetoitlastele.
Retsept – Hautatud läätsed kombu vetikaga
Koostisained:
– 250 g läätsi
– 1 küüslauguküüs
– 2 väikest porgandit
– 120 g sibulat
– 10 g kuivatatud Kombu vetikat
– 2 küpset tomatit
– 100 g purustatud tomateid
– 75 g oliiviõli
– 1 loorberileht
– 1 teelusikatäis magusat paprikat
– 1 l köögiviljapuljongit
– Vajadusel lisa vett (1 osa läätsi vajab 2 ½ osa vett)
Valmistamine – pesta läätsed; – koorida ja pesta porgandid, tomatid, sibul, küüslauk ja hakkida peeneks; – prae potis õlis küüslauk, lisa hakitud sibul, kuubikuteks lõigatud porgand, kuivatatud Kombu, tükeldatud tomatid, tomatipüree ja paprika, prae; – lisa läätsed ja köögiviljapuljong ning keeda umbes 30-40 minutit. – serveeri sügaval taldrikul või kausis. Olgu toit ravimiks!
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.