Toode on valmistatud söödavast merevetikast Dulse (Palmaria palmata). Euroopa päritolu merevetikad on kuivatatud ja tükeldatud. Toores merevetikas dehüdreeritakse madalal temperatuuril.
Valmistamine: Seda toodet tuleb eelnevalt leotada 5 minutit vees, mille kestel vetikate kuivatatud mass suureneb neli korda. Serveerimine: Juba leotatud vetikat võib kasutada salatites või marineerida, lisada suppide, hautiste, kookide, riisi- ja pastaroogade koostisse.
Sobib kasutamiseks kõigile, välja arvatud imikud ja väikelapsed. Sobib nii veganitele kui ka taimetoitlastele.
Omadused:
– Madala rasvasisaldusega.
– Ilma lisatud suhkruta.
– Kiudaineallikas.
– Valguallikas.
– Maitse ja lõhn: vähilaadne.
– Tekstuur: kõhreline.
– Välimus: punased merevetikad.
Soovitus: keskmise täiskasvanu soovitatav kogus (8400 kJ/2000 kcal). Umbes 1 g kuivatatud merevetikat ja 12 g leotatud vetikat sisaldab 150 μg joodi (NRV vastavalt määrusele EU1169/2011)
Retsept – Köögiviljasupp Dulse vetikaga
Koostisained:
– 1 l köögiviljapuljongit
– 100 g murulauku
– 150 g porrut
– 90 g porgandit
– 4 mangoldi lehte
– 100 g suvikõrvitsat
– 10 g kuivatatud vetikat DULSE
– näputäis oliiviõli
Valmistamine – pese ja tükelda köögiviljad peeneks; – prae koostisained õlis kergelt läbi: murulauk, porrulauk, porgand, mangoldilehed ja kuivatatud DULSE vetikad; – vala peale puljong ja keeda umbes 12 minutit; – lõpus lisa suvikõrvits ja keeda veel umbes 3 minutit; – serveeri sügaval taldrikul või kausis. Olgu toit ravimiks!
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.