Pehmed, mahlased, magusad kuivatatud maheaprikoosid pole mitte ainult maitsev, vaid ka kasulik vahepala, tervislik alternatiiv šokolaadile või teistele suhkrulisandiga maiustustele. Neid saab kasutada hommikuputrude maitsestamiseks, smuutide magustamiseks või toortoidu magustoitudes suhkru asemel. Suurepärane lisand küpsetistele. Neid saab kasutada soja ja muude veganpraadide täitmiseks või lisada indiapärastele hautistele.
Kuivatatud aprikooside eelised
• Kõige kasulikumad kuivatatud puuviljad. Kuivatatud aprikoosid ei kaota oma toitaineid.
• Kuivatatud aprikoosid on rikkad raua ja C-vitamiini poolest. Raud stimuleerib vasakut ajupoolkera, mis vastutab analüütilise mõtlemise eest, C-vitamiin aitab kaasa raua paremale omastamisele.
• Arvatakse, et 100 g kuivatatud aprikoose võrdub 40 g rauaga. Nende taimsed kiud puhastavad suurepäraselt soolestikku.
• Aprikoosid on ajule väga kasulikud. Kui soovida mälu ja töövõimet parandada, piisab, kui süüa 50 g kuivatatud aprikoose päevas.
• Kui juua diureetikume, siis kuivatatud aprikoosid on väga vajalikud, sest nad tasakaalustavad soolasisaldust organismis. Kuivatatud aprikoosid sisaldavad ka oluliselt rohkem kaltsiumi kui toored aprikoosid, mistõttu soovitatakse üle neljakümnestel naistel neid osteoporoosi ennetamiseks süüa.
• Aprikoosid, nii toorelt kui kuivatatult, normaliseerivad seedimisprotsessi, parandavad mikrofloorat, eemaldavad organismist mürkaineid, aitavad vabaneda liigsest kolesteroolist.
Soovitatav päevane kogus – 3-4 kuivatatud aprikoosi (~22 gr)
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.