Miks on tatar eriline? Tatart peetakse üheks kõige kasulikumaks toidukultuuriks maa peal. Selles on rohkem mineraale kui enamikus teistes ristõielistes põllukultuurides. Tatar sisaldab palju kiudaineid, antioksüdante ja kõiki asendamatuid aminohappeid.
Elus toode: Rohelist tatart ei röstita, nii et see on sobilik idandamiseks. Idanemisel suureneb selle kasulikkus veel mitu korda. Kõik sellepärast, et toor-tatar on elus.
Kasu organismile: Tatraidud ravivad, noorendavad, aitavad taastada siseorganite funktsioneerimist, tõstavad seksuaalset potentsiaali, puhastavad keharakke, vähendavad turseid, reguleerivad ainevahetust, annavad kehale jõudu. Oma bioloogilise väärtuse, kvaliteedi ja toitumise poolest on tatravalk võrdne kanamunavalguga – kõige paremini tasakaalustatud ja väärtuslikum. Valgu imenduvuse poolest on tatravalk lähedane kaunviljatoodete valkudele.
Mineraalide ja vitamiinide allikas: Tatar sisaldab palju vaske, rauda, mangaani, magneesiumi, fosforit, vitamiine B3 ja B2, rauda, kaaliumi, tsinki, seleeni ja pantoteenhapet.
Mitmekülgne: Kooritud tatrast saab valmistada nii putru, garneeringut kui ka röstitud tatart. Nii valmistatud tatart saab lisada salatitesse ja rohelistesse smuutidesse.
Tervislik toode: Tatras sisalduvad kiudained eralduvad pika aja jooksul ning annavad võrreldes nisu või kaera kiudainetega pikemaks ajaks täiskõhutunde. Tatar on madalama glükeemilise indeksiga, mis ei põhjusta suuri veresuhkru taseme kõikumisi.
Valmistamisviis: pärast pesemist keeda umbes 15 minutit.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.