Maapähklid (botaaniliselt kaunviljad, kuid tavaliselt viidatakse pähklite rühmale) sisaldavad palju rasva, valku, E-vitamiini, folaate ja muid olulisi tervislikke toitaineid, mis on kasulikud meie kehale. On uuritud, et need kaunviljad aitavad ravida paljusid terviseprobleeme, nagu naha- ja juukseprobleemid (juuste väljalangemine), mälukaotus, diabeet ning palju muud. Enne söömist tuleks maapähkleid leotada vees ja eemaldada kestad. Oluline on märkida, et maapähklid võivad liigse söömise korral põhjustada seedehäireid ja koguda kehasse toksiine. Ei soovitata seedeprobleemidega inimestele.
Walnuts.lt järgi on maapähklid tervisele kasulikud järgnevalt:
Nad on suurepärased rasvaallikad taimetoitlastele. Maapähklites sisalduv rasv on väärtuslikum kui loomne rasv, kuna põhiosa sellest moodustavad küllastumata rasvhapped, mis vähendavad vere kolesteroolitaset.
Valku on rohkem kui lihas, kalatoodetes ja munades.
Maapähklites leidub rohkesti B-vitamiine, eriti B3-vitamiini, mida tuleb toiduga pidevalt juurde saada, sest organism seda ei salvesta. B3-vitamiini puudusel halveneb mälu, uni, tekib energiapuudus, nahapõletikud, eriti tundlik on nahk suus, tekib suu limaskesta ja keele kipitustunne.
Maapähklid on suurepärane mangaani allikas, selle puudus häirib kolesterooli ainevahetust, aeglustab juuste ja küünte kasvu, halvendab glükoositaluvust ning põhjustab hormonaalseid muutusi, mis võivad viia viljatuseni.
Maapähklid on rikkad E-vitamiini poolest. E-vitamiini puudus põhjustab südame-veresoonkonna häireid, suurendab rasvmaksa ning rinna- ja nahavähi riski, aeglustab katarakti progresseerumist.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.