Suurepärase maitse, värvi ja tekstuuriga kuivatatud maheploomid on looduslikult magus suupiste, mis on tervisele äärmiselt kasulik. Nendega saab maitsestada putrusid, kuivi hommikusööke, smuutisid, teha taimseid kokteile, lisada hautistele, täita sojapraadi, seitani või tofut. Väärtuslike ainete kontsentratsioon kuivatatud ploomides on suurem kui värsketes puuviljades, kuid see pole veel kõik. Siin on põhjused, miks peaksite neid sagedamini oma dieeti lisama.
Ploomide kasulikkus tervisele:
Ploomides sisalduv C-vitamiin aitab kehal paraneda, suurendab lihasmassi ja moodustab veresooni ning hoolitseb ka silmade tervise eest.
Ennetab südamehaigusi: Ploomides sisalduvad fütokemikaalid ja toitained vähendavad põletikku, mis põhjustab südamehaigusi.
Aitab reguleerida vererõhku: ploomides sisalduv kaalium on kasulik vererõhu kontrollimiseks kahel viisil. See aitab teie kehal vabaneda naatriumist ja vähendab veresoonte seinte stressi.
Rikas antioksüdantide poolest: need ained kaitsevad keha raku- ja koekahjustuste eest, mis võivad põhjustada diabeeti, Alzheimeri tõbe, Parkinsoni tõbe ja vähki. Antioksüdandid aitavad ka ärevust vähendada.
Aitab reguleerida veresuhkrut: ploomid on rikkad kiudainete poolest, mis aitavad aeglustada veresuhkru tõusu pärast süsivesikute söömist.
Tervete luude jaoks: Ploomid aitavad võidelda osteoporoosi vastu, osaliselt tänu selles puuviljas sisalduvale boorile, mis aitab optimeerida östrogeeni taset, hõlbustades samal ajal kaltsiumi imendumist ja aitab muuta D-vitamiini aktiivseks vormiks, mis on samuti oluline kaltsiumi imendumiseks luudes.