Mahe kinkekomplekt “Tseremooniaalne matcha tee”
50 g – Jaapanist pärit mahe tseremoniaalne matcha tee
1 tk – Matcha vispel
Tseremoniaalne mahematcha tee
Jaapanist pärit tseremoniaalne mahe matcha tee on kõrgeima kvaliteediga rohelise tee pulber, mida on Jaapani traditsioonilisel teetseremoonial kasutatud juba ligi aastatuhat. Tseremoniaalne matcha on valmistatud varjus kasvatatud teelehtedest, vältides otsest päikesevalgust, soodustades nii klorofülli kõrgema taseme teket. Tseremoniaalse matcha jaoks korjatakse ainult kõige peenemad ja pehmemad teelehed ning jahvatatakse need erkroheliseks pulbriks. Just seda tüüpi tseremoniaalne matcha vastab EL-i mahestandarditele. See tseremoniaalne Matcha on pärit Jaapanist Kagoshima piirkonnast, mis on suurim orgaanilise tee tootmispiirkond. Matcha on rikas antioksüdantide poolest ja sisaldab ka kofeiini, kuid see on täiesti erinev kohvis leiduvast kofeiinist. Meie matcha Hisui on väga meeldiva, aromaatse ja maheda maitsega. Seetõttu saab seda kasutada puhta teena, energiajoogina või olulise teetseremoonia jaoks. Erinevalt mõnest teisest rohelise tee pulbrist, mis on valmistatud lehtedest, sealhulgas soontest ja vartest, ei sisalda meie matcha neid kibedaid komponente. Matcha ja selle komponentide uurimine on näidanud mitmesuguseid tervisega seotud eeliseid. Väidetavalt toetavad matcha pulbris sisalduvad mikroelemendid tervet nahka, normaalset raua ainevahetust, rakkude kaitset oksüdatiivse stressi eest, normaalset vererõhku, punaste vereliblede ja hemoglobiini funktsiooni jpm.
Traditsioonilist matcha visplit ehk chasenit kasutatakse Jaapani teetseremoonias vahuga matcha tee valmistamiseks. Vispel on käsitsi valmistatud ühest bambusetükist. Täpsed lõiked loovad painduvad harjased, mis on alt õrnalt painutatud ning ülevalt ühendatud ja viimistletud spetsiaalse käepidemega.
Matcha tee valmistamine: Pane 1/2-1 teelusikatäit matchat (1,5g) kruusi või matcha kaussi (kausi lai põhi teeb matcha vees vahustamise lihtsaks ja mugavaks ning vaht tekib kiiresti) ja vala peale kuni 100ml kuuma vett (80 °C). Vahusta matchat, kuni kauss on umbes 20 sekundiga täitunud täiusliku nefriitrohelise vahuga. Nüüd saad lisada rohkem vett, kui soovid, et matcha oleks mahedama maitsega. Maitse järgi võid lisada taimset jooki ja magustada. Parimate tulemuste saavutamiseks tuleks visplit enne kasutamist leotada kuumas vees.
Olgu toit teie ravim!
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.