Paprika pärineb Kesk-Mehhikost ja selle tõid Hispaaniasse tagasi pöördunud maadeavastajad 16. sajandil. Selle populaarsus ja kasvatamine levis kogu Euroopas, eriti Ungaris, kus paprikast sai Ungari köögi nurgakivi. Sõna “paprika” ise ungari keeles pärineb ladinakeelsest sõnast “piper” või serbia ja horvaadi sõnast “papar”, mis tähistab pipart, peegeldades selle maitset. Aja jooksul aretati Ungaris erinevaid paprikaliike, magusast väga vürtsikani, mida kasutatakse rahvustoitudes ka tänapäeval. Paprikast on saanud lemmikvürts paljudes köökides üle maailma. Tänapäeval toodetakse paprikat erinevates riikides, millest märkimisväärsed on Ungari, Hispaania, Serbia ja Ameerika Ühendriigid. Igas piirkonnas toodetakse erinevaid sorte, mis lisavad kohalikele ja rahvusvahelistele roogadele ainulaadseid maitseid ja värve, muutes paprika ülemaailmselt tunnustatud ja mitmekülgseks vürtsiks.
Magusa mahepaprika pulber ei anna roogadele mitte ainult punast värvi ja magusat vürtsikat maitset, vaid sellel on ka mitmeid tervisega seotud eeliseid. See sisaldab rikkalikult antioksüdante, nagu beetakaroteen, kapsantiin ja kvertsetiin, seega aitab võidelda vabade radikaalidega vähendades krooniliste haiguste riski. Paprikapulber on ka suurepärane A- ja E-vitamiini allikas ning selles sisalduv vitamiin B6 aitab kaasa närvide talitlusele ja keha energiavahetusele.
Köögis on magus paprika väga mitmekülgne: seda kasutatakse sageli erinevates kulinaarsetes traditsioonides erinevate traditsiooniliste ja kaasaegsete roogade vürtsina. Selle mahe magusus ja maitse sügavus rikastavad marinaade, kastmeid ja vürtsisegusid, muutes selle oluliseks vürtsiks nii soolastes kui ka mõnes magusas retseptis.
Sobib suurepäraselt hautiste, kastmete, suppide ja muude roogade maitsestamiseks.
Puuviljane magusus veidi soolase maitsega.
Ilma kunstlike lõhnaaineteta.