Täistera mahenisu Einkorn
Einkorni nisu (Triticum monococcum), mis on üks vanimaid kultiveeritud nisuliike, on hinnatud oma kõrge toiteväärtuse poolest, rikas valkude, asendamatute aminohapete ja antioksüdantide nagu luteiini poolest, mis toetab silmade tervist.
See sisaldab vähem gluteeni kui kaasaegne nisu, mistõttu on see mõnel inimesel lihtsam seedida, kuid ei sobi siiski tsöliaakiahaigetele.
Selle kõrge kiudainesisaldus soodustab seedimist ja toetab soolestiku tervist, samas kui mineraalid, nagu magneesium, tsink ja raud, soodustavad üldist heaolu.
Einkorni jahu kasutatakse sageli küpsetistes, nagu leib, pannkoogid, pasta ja koogid, andes sellele pähklise maitse ja pehme tekstuuri.
Samas ei pruugi einkorn sobida gluteenitundlikele või allergilistele inimestele ning nagu kõiki teravilju tuleks tarbida mõõdukalt, et vältida liigset süsivesikute tarbimist.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.