Mahejõhvika nektar BIOTTA, 500 ml
Selles joogis saavad kokku metsikud mägijõhvikad ja nende kultuurkasvatatud sugulased. Pudelisse lähevad vaid parimad mahemarjad, sest metsikud mägijõhvikad korjatakse hoolikalt käsitsi. Kaselehe-teega segatud jõhvikamahlast saadakse maitsev mahl, mis mitte ainult ei kõla maitsvalt, vaid on ka tervisele kasulik. Jõhvikad on hinnatud paljude positiivsete omaduste poolest.
Käärimisprotsess võimaldab toidul kauem ohutuna püsida. Lactobacillus baktereid leidub kõigi taimede pinnal ja neil on võime muuta suhkrud piimhappeks. Need bakterid muudavad laktoosi või muud suhkrud kiiresti ja lihtsalt piimhappeks, mis on looduslik säilitusaine, mis pärsib kahjulike bakterite kasvu. Lisaks säilitushüvedele tõstab või säilitab laktofermentatsioon ka kääritatud toidu vitamiinide ja ensüümide taset ning parandab selle seeditavust.
Biotta õrn pastöriseerimismeetod soojendab mahla kiiresti madalamal temperatuuril ja seejärel jahutab selle koheselt, võimaldades säilitada rohkem toitaineid, hävitades samal ajal kahjulikke patogeene nagu E. coli. Mida pikem on pastöriseerimisprotsess ja kõrgem temperatuur, seda suurem on kahju mahlale ja selles sisalduvatele vitamiinidele. Biotta mahlad pastöriseeritakse keskmisel temperatuuril 92°C, samas kui paljud teised mahlad steriliseeritakse temperatuuril üle 121°C. Pastöriseerimata mahladel on lühem säilivusaeg ja need võivad saastuda kahjulike mikroorganismidega.
Serveerimine: Loksutada korralikult. Pärast avamist hoida külmkapis. Parima kvaliteedi ja värskuse tagamiseks tarbida 7 päeva jooksul pärast avamist.