Mahe-hapukapsa mahl BIOTTA, 500 ml
Hapukapsamahl on hapu ja soolase maitsega, see on valmistatud kääritatud valgest kapsast, suurepärane C-vitamiini allikas ja hea kaaliumiallikas. Ajast aega on peetud valget kapsast vajalikuks toiduaineks, eriti talvel. Hapukapsas, mida sai kauem säilitada, valmistati looduslike käärimisprotsesside abil. Tol ajal peeti kapsast imetoiduks, mis aitas talve üle elada. Tänapäeval on teaduslikult tõestatud, et hapukapsas on looduslikult rikas C-vitamiini poolest, mis aitab säilitada tervislikku ainevahetust. Ilma igasuguste kunstlike lisanditeta saab valgest mahekapsast värskelt pressitud mahemahl ning looduslik piimhape tagab pikema säilivusaja. Seega saame nautida hapukapsa naturaalset mahla ka siis, kui pole just kapsa hooaeg.
Hapukapsas on juba ammu tuntud oma tervisele kasulike omaduste poolest. See soodustab seedimist, tema looduslik piimhape pidurdab soovimatute soolebakterite kasvu ja soodustab heade bakterite arengut. Suurepärane C-vitamiini allikas (20% Päevasest Soovitatavast Võrdluskogusest). C-vitamiin on antioksüdant ja aitab toetada organismi immuunsüsteemi. Hea kaaliumiallikas (10% PSV) Kaalium on rakkude normaalseks funktsioneerimiseks hädavajalik.
Käärimisprotsess võimaldab toidul kauem ohutuna püsida. Lactobacillus baktereid leidub kõigi taimede pinnal ja neil on võime muuta suhkrud piimhappeks. Need bakterid muudavad laktoosi või muud suhkrud kiiresti ja lihtsalt piimhappeks, mis on looduslik säilitusaine, mis pärsib kahjulike bakterite kasvu. Lisaks säilitushüvedele tõstab või säilitab laktofermentatsioon ka kääritatud toidu vitamiinide ja ensüümide taset ning parandab selle seeditavust.
Biotta õrn pastöriseerimismeetod soojendab mahla kiiresti madalamal temperatuuril ja seejärel jahutab selle koheselt, võimaldades säilitada rohkem toitaineid, hävitades samal ajal kahjulikke patogeene nagu E. coli. Mida pikem on pastöriseerimisprotsess ja kõrgem temperatuur, seda suurem on kahju mahlale ja selles sisalduvatele vitamiinidele. Biotta mahlad pastöriseeritakse keskmisel temperatuuril 92°C, samas kui paljud teised mahlad steriliseeritakse temperatuuril üle 121°C. Pastöriseerimata mahladel on lühem säilivusaeg ja need võivad saastuda kahjulike mikroorganismidega.
Serveerimine: Loksutada korralikult. Pärast avamist hoida külmkapis. Parima kvaliteedi ja värskuse tagamiseks tarbida 7 päeva jooksul pärast avamist.