Ürdisool HERBAMARE ORIGINAL, 250 g
HERBAMARE ürdisoolal on värskete ürtide ja köögiviljade imeline maitse. Värskelt korjatud mahekoostisosi hoitakse mitu kuud koos loodusliku meresoolaga, et sool saaks aroomi ja eeterlikke õlisid eraldada. Seejärel koostisained vaakumkuivatatakse hoolikalt ja segatakse Alfred Vogeli originaalretsepti järgi.
HERBAMARE ürdisool ei sisalda glutamaati, kunstlikke maitsetugevdajaid ega paakumisvastaseid aineid.
HERBAMARE tabab Lõuna-Prantsusmaa ranniku türkiissinise vee maitset. See meresool pärineb Camarguest, mis asub Nizzast paar kilomeetrit edelas. Soola on siin toodetud juba Rooma ajast. Seni toodetakse soola traditsioonilisel viisil. Selle tulemusena säilitab see sool loomulikult mineraalid ja mikroelemendid. Üks neist on merevetikad (pruunvetikas), mille joodi, kaltsiumi ja raua tase on stabiilne. Merevesi juhitakse suletud kanalite süsteemi, madalatesse basseinidesse, mida nimetatakse salinateks. Päike ja tuul lasevad veel kuid aurustuda. Järele jäävad soolakristallid, mida pärast koristamist täiendavalt veega puhastatakse, kuivatatakse ja lõpuks peeneks jahvatatakse. Erinevalt tavapärasest soolatootmisest ei läbi see sool mingeid keemilisi töötlusprotsesse. See ei ole pleegitatud ega rafineeritud.
Köögivilju ja ürte kasvatatakse Prantsusmaal Alsace’i piirkonnas, mis on tuntud oma valgete veinide ja kulinaarse köögi poolest. Koostisosad on kasvatatud mahepõllumajanduslikult, kohalike kontrolliasutuste poolt sertifitseeritud ning sisu ja maitse säilitamiseks töödeldud kaheksa tunni jooksul pärast koristamist. Töötlemine toimub Colmaris, Alsace’is. Värskuse tagamiseks tuleb kõik köögiviljad ja maitsetaimed tarnida ja töödelda kaheksa tunni jooksul pärast saagikoristust. Köögiviljade ja ürtide tehasesse jõudmisel kontrollitakse nende kaalu ja kvaliteeti. Iga köögivili ja ürt purustatakse peeneks ja segatakse eraldi meresoolaga vahekorras 1/3 köögivilja ja 2/3 meresoola. Seda protsessi nimetatakse matseratsiooniks. Seda protsessi säilitatakse olenevalt köögiviljast või ürdist 4-12 kuud. Selle aja jooksul ekstraheerib meresool toorainest aroomi, eeterlikud õlid ja muud ained; see annab Herbamare vürtsidele ainulaadse maitse.
Pärast säilitamisprotsessi kuivatatakse saadud segu vaakumkuivatusalustel madalal temperatuuril, et säilitada meresoola maitset. Sool purustatakse tükkideks ja jahvatatakse peeneks. Lõpuks segatakse Alfred Vogeli retsepti järgi erinevaid soolasegusid, et luua erinevaid Herbamare variatsioone.
Herbamare ürdisool on pakendatud taaskasutatava kaanega biolagunevast kartongist pakendisse.