Toode on valmistatud söödavast merevetikast Wakame (Undaria pinnatifida). Euroopa päritolu merevetikad on kuivatatud ja tükeldatud. Toores merevetikas dehüdreeritakse madalal temperatuuril.
Kasutamine: Wakame merevetikad tuleb eelnevalt ette valmistada: keeta kuivatatud vetikat umbes 5 minutit või leotada vees 10 minutit. Selle tulemusel vetika kuivkaal suureneb kuus korda. Leotatud ja blanšeeritud vetikat kasutatakse salatites. Keedetud vetikat kasutatakse lisandina erinevatele roogadele, näiteks suppides, hautistes, riisis, pastas jne.
Sobib tarbimiseks kõigile välja arvatud imikud ja väikelapsed (1-3 aastased). Sobib nii veganitele kui ka taimetoitlastele.
Omadused:
– Ilma suhkruta
– kiudaineallikas
– Maitse ja lõhn: mahe austrite maitse, kergelt kokkutõmbuv
– Tekstuur: lihane ja kergelt krõmpsuv
– Välimus: Värskelt tumepruun, küpsetamisel muutub roheliseks. Tekkida võiv valge värvus on tingitud vetikate enda sooladest, mis toimivad loodusliku säilitusainena.
Keskmise täiskasvanu tarbitav võrdluskogus (8400 kJ/2000 kcal). Soovitatav on kontrollida joodi kogust lõpptootes. Ligikaudu 4 g leotatud wakame vetikat ja 1 g kuivatatud vetikat sisaldab 150 μg joodi (TPN vastavalt määrusele EU 1169/2011).
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.