Mahe jahvatatud must pipar Biopapa, 60 g

5.00

Päritoluriik: Sri Lanka

Parim enne: 2025 12 20

Tootekood: 140011_1 Kategooria: Sildid: ,
Kirjeldus

Jahvatatud must mahepipar

Indiast pärit must pipar on olnud põhivürts tuhandeid aastaid. Iidsetel aegadel hinnati seda kõrgelt, kasutati isegi valuutana. Oma selgelt vürtsika maitse poolest tuntud must pipar sisaldab toimeainet piperiini, millel on mitmeid tervisega seotud eeliseid. Sellel on antioksüdantsed omadused, mis aitavad võidelda vabade radikaalidega, parandavad seedimist, stimuleerides seedeensüüme ja aitavad kaasa toitainete paremale imendumisele. Väidetavalt aitab see kaalust alla võtta, toetab aju tervist ja omab antibakteriaalseid omadusi, mis kõik aitavad kaasa üldisele heaolule.
Toiduvalmistamisel on must pipar mitmekülgne vürts, mida kasutatakse paljudes roogades üle maailma, nii jahvatatud kui teradena. Seda saab kasutada soolastes roogades, jookides (nt vürtsitee) või lisada taimsetesse segudesse tervise parandamiseks.
Must pipar mitte ainult ei anna teravamat maitset, vaid suurendab ka iga toote maitset ja lõhna, mistõttu lisatakse seda peaaegu kõikidele roogadele, isegi magustoitudele. Pipraga võib maitsestada kõiki salateid, köögiviljasuppe, isegi maasikaid või ananasse. Pipar lisatakse marinaadide valmistamisel, küpsetamisel, keetmisel või puistatakse lihtsalt valmis roale. Lõhnav jahvatatud must pipar maitsestab roogasid ja parandab maitset.

Kuigi kindlat soovitatavat päevakogust pole, on 1/4 kuni 1/2 teelusikatäit toidukorra kohta üldiselt ohutu. Must pipar on enamiku inimeste jaoks ohutu. Siiski peaksid ravimeid tarvitavad või tundlikud inimesed olema enne tarbimise suurendamist ettevaatlikud.

NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.

Koostisosad

100% must mahepipar (Piper nigrum.L)

Toiteväärtus

Energeetiline väärtus 1051 kJ / 251 kcal
Rasvad 3,3 g
- millest küllastunud rasvhapped 1,4 g
Süsivesikud 39 g
- millest suhkrud 0,6 g
Kiudained 25 g
Valgud 10 g
Sool <0,1 g

Säilitustingimused

Hoida temperatuuril 15-25°C, kuivas, otsese päikesevalguseta kohas.