Õrnadest kroonlehtedest kuni torkivate okasteni on kibuvits ilu ja tervise sümboliks. Ta kuulub Rosa perekonda Rosaceae. Kibuvitsa viljad on tavaliselt punakasoranži värvi. Erinevalt roosidest, mis õitsevad kevadel ja suvel, õitsevad kibuvitsad tavaliselt varasügisel.
Toitainetest pakatavad kibuvitsamarjad on pälvinud tähelepanu tervise- ja ilutööstuses. Nad on ühed kontsentreeritumad C-vitamiini allikad. Kibuvitsas leiduvad vitamiinid, mineraalid, orgaanilised ühendid ja muud olulised toitained on väga võimsad! Mõned neist kasulikest komponentidest hõlmavad C-, A-, E- ja B-vitamiini komplekse, aga ka mineraale nagu kaltsium, raud, seleen, mangaan, magneesium, fosfor, kaalium, väävel, räni ja tsink. Lisaks on väga võimsad ja organismile hädavajalikud ka orgaanilised ühendid nagu lükopeen, pektiin, luteiin ja beetakaroteen. Antioksüdandid, mille hulka kuuluvad flavonoidid, fütokemikaalid ja karotenoidid, aitavad samuti kaasa tervise paranemisele. Kibuvitsas leiduv muljetavaldav kogus C-vitamiini on üks parimaid komponente immuunsüsteemi tugevdamiseks. C-vitamiin stimuleerib valgeid vereliblesid ning on hädavajalik ka astma ennetamiseks ja üldiseks hingamisteede raviks. Kibuvits on selles sisalduva suure C-vitamiini hulga tõttu kasulik külmetushaiguste korral. On teada, et kibuvitsamarjades leiduvad erinevad happed ja ka pektiin stimuleerivad urineerimist. Diureetikumina võivad need aidata eemaldada kehast toksiine, aga ka liigset soola, vedelikku ja isegi rasva. Nii võib kibuvits aidata inimesel vältida paljusid kahetsusväärseid terviseseisundeid ja ebameeldivusi. Teise maailmasõja ajal kasutas Briti valitsus koristatud kibuvitsamarju kibuvitsasiirupi valmistamiseks C-vitamiini allikana, et asendada kättesaamatuid tsitrusvilju. Kibuvitsa juured on sügaval traditsioonilise meditsiini ajaloos.
Kibuvitsa marjad on vürtsika maitsega. Nendest saab valmistada teed, tarretist, moosi, suppe või õli. Pulbrit saab lisada ka kokteilidele, ürdisiirupitele ja kehahooldustoodetele.
Need mahekibuvitsa marjad kuivatatakse ja jahvatatakse koos seemnetega.