Pehme elegantse maitsega mustad maheoliivid Kalamata on tervislik ja kasulik vahepala, mis sobib lisamiseks salatitele, küpsetistele või niisama vahepalana nautimiseks.
Kiudainete allikas. Lõika käsitsi. Sobib veganitele.
Oliivide eelised: polüfenoolid (fenoolsed ühendid). Looduslikud antioksüdandid, sealhulgas oleuropeiin, hüdroksütürosool, türosool, oleanoolhape ja kvertsetiin. Need annavad oliividele ainulaadse maitse. Väidetavalt aitavad oliivid kaitsta keskkonnast saadud toksiinide ja vabade radikaalide põhjustatud kahjustuste eest, aitavad vähendada südamehaiguste riski ja omavad tugevaid põletikuvastaseid omadusi. Väidetavalt tõstab oliivide söömine märkimisväärselt aminohappe glutatooni, mis on üks võimsamaid antioksüdante kehas, taset veres.
Head rasvad
Raud
Vask
Kaltsium