Sõna-sõnalt tähendab GARAM MASALA “kuumad vürtsid”, sest see erinevatel vürtsidel põhinev segu soojendab keha. Garam masala sobib peaaegu kõikide roogade juurde – see annab neile erilise hõrgu aroomi, mis on teinud India köögi kuulsaks kogu maailmas. Kui roog on peaaegu valmis, võib segu lihtsalt veidi peale puistata.
Retsept – Riis köögiviljadega
Pese 1 tass riisi, nõruta sõelas. Kuumuta potis veidi õli või margariini, lisa hakitud sibul ja küüslauk, prae kergelt läbi. Lisa 2 tassi peeneks hakitud köögivilju (paprika, porgand, lillkapsas) ja prae segades 4-5 minutit. Lisa 1 tl garam masalat, sega ja prae veel minut aega. Lisa riis, sega uuesti. Lisa 2 tassi vett ja 1 tl soola, sega uuesti, lase keema tõusta. Pärast kuumuse vähendamist hauta veel 10-15 minutit (olenevalt riisi liigist), kuni riis imab endasse kogu vee ning muutub pehmeks ja kohevaks. Serveerimisel sobib maitsestada roheliste herneste või sidruniviiludega.