Oad, üks toitainerikkamaid kaunvilju, on valgurikas toode. Külmal aastaajal tuleks neid süüa vähemalt kord nädalas. 100 g uba sisaldab ainult 2 g rasva, umbes 20 g valku ja palju liitsüsivesikuid. Oad on kaloririkkad – 100 g uba sisaldab olenevalt nende tüübist umbes 300 kcal. Sellegipoolest on oad dieettoode, kuna nad annavad kauakestva täiskõhutunde.
Oad on rikkad mitmesuguste tervisele kasulike mikroelementide ja mineraalide poolest, neis on palju rauda, fosforit, kaltsiumi, kaaliumi, magneesiumi, foolhapet, B6-vitamiini jne.
Enne keetmist kata oad külma veega ja leota 10-12 tundi. Loputa hästi ja keeda 45-60 minutit. Keetmise lõpus lisa sool ja maitseained.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.