Pistaatsiapähklid on rasvased ja neil on soojendavad omadused. Nad on head valkude, kiudainete, monoküllastumata rasvhapete, mineraalide ja vitamiinide, aga ka karotenoidide, fenoolhapete, flavonoidide ja antotsüaanide allikad. Soovitatav on lisada oma dieeti pistaatsiapähklid, kuna need on kasulikud silmade tervisele, närvisüsteemile, seedesüsteemile ja suurendavad libiidot. Tarbida väikestes kogustes.
Pistaatsiapähklite kasulikkusest tervisele Walnuts.lt järgi:
– valguallikas: valgud kaitsevad lihasmassi ja aitavad kaasa selle kasvule, mis on oluline luude hea seisundi säilitamiseks;
– sisaldavad palju kiudaineid;
– pistaatsiapähklitel on verd puhastavad omadused;
– aitavad kõhukrampide korral;
– aitavad kaotada kaalu ja puhastada keha toksiinidest;
– vähendavad vähiriski, aitavad puhastada keha vabadest radikaalidest.
Pistaatsiapähklid sisaldavad palju mineraale ja vitamiine:
B1-vitamiin – (76%) 0,87 mg
B2-vitamiin – (13%) 0,160 mg
B3-vitamiin – (9%) 1300 mg
B5-vitamiin – (10%) 0,52 mg
B6-vitamiin – (131%) 1700 mg
Vitamiin B9 – (13%) 51 μg
C-vitamiin – (7%) 5,6 mg
E-vitamiin – (15%) 2,3 mg
K-vitamiin – (13%) 13,2 μg
Kaltsium – (11%) 105 mg
Raud – (30%) 3,92 mg
Magneesium – (34%) 121 mg
Mangaan – (57%) 1,2 mg
Fosfor – (70%) 490 mg
Kaalium – (22%) 1025 mg
Tsink – (23%) 2,2 mg
Vask – (65%) 1,3 mg
Naatrium – (33%) 1 mg
Seleen – (10%) 7 mg
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.