Himaalaja soola, mida sageli eristab roosa värv, hinnatakse selle kasulikkuse tõttu, kuna see sisaldab rohkem kui 80 mineraali ja mikroelementi, nagu kaalium, magneesium ja kaltsium. Need mineraalid on olulised tervisliku elektrolüütide tasakaalu säilitamiseks kehas, hüdratsiooni soodustamiseks, toitainete imendumise parandamiseks ja keha detoksifitseerimiseks, tasakaalustades organismi pH-d.
Lisaks arvatakse, et kuumutatud Himaalaja sool tekitab ioone, mis võivad õhku puhastada, parandades vaimset selgust ja vähendades stressitaset. Tänu mineraalisisaldusele kasutatakse seda ka soolalampides ja naha tervist parandavates spaahooldustes.
Kuigi Himaalaja sool võib oma loodusliku päritolu ja minimaalse töötlemise tõttu olla tervislikum alternatiiv töödeldud lauasoolale, on oluline seda mõõdukalt kasutada tasakaalustatud toitumise osana.