Hernes on üks toitainerikkamaid taimseid saadusi, mis ergutab seedemahlade eritumist, sisaldab rohkelt valke, süsivesikuid ja mineraalaineid. Tänu oma kõrgele toiteväärtusele on herned suurepärane toode, mis rikastab igapäevast toitumist. Samuti on neis palju kiudaineid, mis on olulised seedimise ja terve sooletegevuse reguleerimiseks ja säilitamiseks.
Aeglased süsivesikud: Hernes sisalduvad süsivesikud lagunevad aeglaselt, tänu millele annavad hernestega toidud pikaks ajaks täiskõhutunde ega põhjusta suuri suhkrutaseme kõikumisi.
Rikas vitamiinide ja mineraalide poolest: Herned sisaldavad vitamiine A, B1, B2, B3, B6, E, H ja mineraalaineid nagu fosfor, raud, kaltsium, kaalium, magneesium, naatrium ja vask.
Valguallikas: Herned on suurepärane valguallikas. 100 gr. kuumtöötlemata herneid sisaldab üle 23 g valku. Need valgud on eriti kasulikud ja vajalikud inimestele, kes treenivad või ei tarbi loomseid saadusi.
Kasutamise universaalsus: Herneid saab kasutada väga mitmekülgselt. Neist saab valmistada toitvaid suppe, lisada neid hautistele või kasutada karride valmistamiseks. Hernest saab kasutada ka hummuse valmistamiseks.
Valmistamisviis: leotada enne küpsetamist 4-6 tundi külmas vees. Keeta vahekorras: 1 osa herneid, 3 osa vett. Keeta 35-50 minutit.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.