Riisi asemel soovitatakse kasutada Leedus kasvatatud kooritud mahe toor-kaera kruupi. Selle kiiremaks valmimiseks tuleks toodet leotada. Pärast blenderis või kohviveskis jahvatamist (olenevalt kestusest) saab värskeid kaerahelbeid või kaerajahu. Selliselt saadud kaerahelbed ja kaerajahu lähevad kiiresti rääsuma, seega jahvata neid alati sobivas koguses. Kooritud kaera idandamine on raske, sest suurem osa teri katvatest karvadest on mehaaniliselt eemaldatud.
Kaer on üks kasulikumaid toiduaineid. See on suurepärane kaaliumi, magneesiumi, fosfori, kroomi, raua, joodi, vitamiinide A, B1, B2, B6, E ja P allikas. Kaerast valmistatud toidud annavad täiskõhutunde, nii ei pea pikka aega näksima. Kaerakruup on madala kalorsusega, madala rasvasisaldusega ning kõrge valgu- ja kiudainesisaldusega.
Enne toiduvalmistamist soovitame kaerakruupi pesta ja leotada.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.