Miks on tatar eriline? Tatart peetakse üheks kõige kasulikumaks toidukultuuriks Maal. Selles on rohkem mineraale kui enamikus teistes ristõielistes põllukultuurides. Tatar sisaldab palju kiudaineid, antioksüdante ja kõiki asendamatuid aminohappeid.
Mineraalid ja vitamiinid: Tatar sisaldab palju vaske, rauda, mangaani, magneesiumi, fosforit, vitamiine B3 ja B2, kaaliumi, tsinki, seleeni ja pantoteenhapet.
Universaalne: Tatart võib kasutada väga mitmekülgselt: teha putru, valmistada lisand või kasutada tatrapallide valmistamisel. Tatart võib lisada supile või kasutada salatite maitsestamiseks.
Tervislik toode: Tatras sisalduvad kiudained eralduvad pika aja jooksul ning annavad võrreldes nisu või kaeraga pikemaks ajaks küllastustunde. Tatar on madalama glükeemilise indeksiga, mis ei põhjusta suuri veresuhkru taseme kõikumisi.
Valmistamisviis: pärast loputamist keeda umbes 15 minutit.
NB! Siin esitatud teavet ei tohiks tõlgendada kui soovitust ravi või muud tüüpi terviseprobleemide kohta. Soovitame teha isiklikke terviseotsuseid pärast erinevate teabeallikate hindamist.